29 november 2021

Veilig trainen en examen doen bij IVM tijdens de avondlockdown

Veilig trainen en examen doen bij IVM tijdens de avondlockdown

Vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen heeft de overheid vrijdagavond een nieuwe verzwaarde maatregelen afgekondigd, de zogenaamde " avondlockdown". Met ingang van 28 november 2021 gelden de nieuwe regels, in dit artikel leggen we uit wat dit voor effect heeft op de dienstverlening van IVM.

Trainingen en examens gaan door 

Werkgevers blijven verplicht om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben. Daarom gaan al onze veiligheidstrainingen en –examens door. Wij werken sinds het begin van de pandemie met een op maat gemaakt trainingsprotocol, waardoor we al onze trainingen coronaproof aan kunnen bieden. Hierbij kijken wij zowel naar de veiligheid van de cursisten, als van ons eigen personeel. 

Ook al onze trainingen op locatie gaan door, mits de trainingsruimte voldoet aan de geldende voorschriften. Onze trainers doen voor aanvang van de training een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) om er zeker van te zijn dat er inderdaad veilig getraind kan worden. 

Op onze coronapagina vindt u altijd de meest recente versie van het protocol. 

Ook VCA-examens in de avond gaan door

Veel van onze VCA-examens worden in de avonduren afgenomen op publieke plaatsen. Veel publieke plaatsen moeten tussen 17:00 en 05:00 uur de deuren sluiten. Tijdens de avondlockdown geldt dit voor locaties van cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep of bedrijf niet.

Naar aanleiding hiervan heeft onze examenpartner Pontifex all examenlocaties benaderd met de vraag of zij openblijven voor de examens. Zij verwachten dat door de genoemde uitzonderingen de meeste examens door kunnen blijven gaan. Wij zullen je tijdig informeren als een locatie toch zijn deuren dient te sluiten en het examen niet door kan gaan

Bij twijfel, neem contact op

Wij hebben er uiteraard begrip voor dat enkele van onze opdrachtgevers terughoudend zijn om hun medewerkers een groepstraining te laten volgen. Wij zijn er van overtuigd dat wij uw mensen coronaproof training kunnen geven. In dit filmpje legt een van onze trainers uit hoe wij dit doen. 

Heeft u vragen over hoe we precies veilig trainingen verzorgen? Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie: 

Heeft u andere vragen over coronaproof trainen bij IVM? Uw contactpersoon helpt u graag verder. Heeft u nog geen vast contactpersoon? Bel dan naar 088-1663000 of stuur een mail naar verkoop@werkveilig.nl.

Terug