Wij maken werk veilig!

Veiligheidsadvies

Wegwijs in arbeidsveiligheid

Veilig en gezond werken. Het is uw aandacht en investering meer dan waard. Een sterk ontwikkeld veiligheidsbewustzijn voorkomt ongevallen, calamiteiten en ziekteverzuim. Het draagt bij aan een prettige werksfeer. Dat merken uw medewerkers en dat merkt u. Maar dat merken ook uw opdrachtgevers en dat betaalt zich terug. Door met IVM stil te staan bij veiligheid groeit uw organisatie. In gezondheid, motivatie én resultaat.

Arbo-wet beschermt

Veiligheid en gezondheid op het werk is een wettelijke en maatschappelijke plicht. Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken tot hun pensioen. Ze mogen niet lichamelijk of geestelijk ziek worden door hun werk. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandigheden wet (Arbo-wet). Hierin staan wetten en regels over veiligheid en gezondheid. 

Het doel van de Arbo-wet is:

  • Werknemers beschermen bij het uitvoeren van werkzaamheden;
  • Verbeteren van veiligheid en gezondheid van werknemers op het werk; 
  • Zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. 

Advies en ondersteuning bij arbeidsveiligheid

De Arbo-wet brengt verplichtingen met zich mee. Zoals het voeren van een arbobeleid . Dit zijn maatregelen die een werkgever opstelt op het gebied van arbeidsomstandigheden. De werkgever moet zorgen voor een gezonde en veilige werkplek.

IVM adviseert en ondersteunt  met het opstellen en uitvoeren van het arbobeleid of onderdelen daarvan. Zodat u in veiligheid en gezondheid verder kunt. Meer weten over advies en ondersteuning bij arbeidsveiligheid? Bekijk hier wat onze veiligheidsadviseurs voor u kunnen betekenen.