Aanpak & veelgestelde vragen coronavirus 

Het coronavirus heeft invloed op ons allemaal. Ook bij IVM werken wij volgens de regels van de anderhalvemetermaatschappij. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen van klanten en cursisten over hoe wij omgaan met de richtlijnen van het RIVM. Ook houden wij u hier op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen ons bedrijf. 

Aanpak IVM

De uitgangspunten van onze aanpak zijn dat we de situatie pragmatisch benaderen en daarbij de protocollen en adviezen van de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio's en GGD volgen. We hebben contact met onze brancheorganisaties en stemmen waar nodig maatregelen af. 

Conform de richtlijnen van de overheid werkt ons personeel deels thuis. Dit heeft geen invloed op onze dienstverlening. U kunt ons via uw vaste kanalen gewoon bereiken. 

Wij streven ernaar deze pagina bij nieuwe ontwikkelingen zo snel mogelijk te updaten.

Laatste update: 23 september 2021 12:27

Veelgestelde vragen

Op onze trainingslocaties hoeft geen vaccinatie- of testbewijs getoond te worden. Wel vragen we mensen om thuis te blijven als zij symptomen hebben. 

Op enkele VCA examenlocaties moet wel een testbewijs of vaccinatiebewijs overlegd worden. Dit is omdat deze examenlocaties zich bevinden in een pand met een horecabestemming; denk bijvoorbeeld aan een buurthuis of hotel. Op onderstaande examenlocaties is het vanaf 25 september verplicht om een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest te laten zien:

Amsterdam

Hooggoordreef 5
1101 BA AMSTERDAM

Arnhem

Europaweg 25
6816 SL ARNHEM

Borger

Molenstraat 3
9531 CH BORGER

Deurningen

Hengelosestraat 8
7561 RT DEURNINGEN

Hoofddorp

Schuilenburg 3
2135 GJ HOOFDDORP

Veghel

Prins Willem Alexander Sportpark 5
5461 XL Veghel

Op de website CoronaCheck.nl kunt u lezen hoe u een vaccinatie- of testbewijs aan kunt maken in de app of op papier. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor via 088-1663000 of verkoop@werkveilig.nl

Al onze trainingen worden op een coronaproof wijze volgens de laatste richtlijnen van de overheid uitgevoerd. Hierbij maken wij gebruik van ons trainingsprotocol, waar per training instaat aan welke regels wij ons houden. 

Conform ons trainingsprotocol zijn de trainingslokalen, oefenruimtes en kantine dusdanig ingericht dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden. 

Meer weten:

  • In dit filmpje ziet u hoe wij coronaproof BHV-trainingen verzorgen
  • In dit artikel leggen een trainer en een cursist uit hoe het is om bij IVM te trainen conform de coronarichtlijnen.
  • hier leest u hoe wij veilig H2S-trainingen verzorgen. 

Wilt u meer weten over veilig trainen bij IVM? Uw contactpersoon helpt u graag verder. Heeft u nog geen contactpersoon? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor: 088-166 3000 of verkoop@werkveilig.nl

Wij verzorgen bij onze opdrachtgevers incompany trainingen, mits dit coronaproof georganiseerd kan worden. Om dit te controleren, maken wij gebruik van een checklist. 

We kijken hierbij onder andere naar de grootte van de lokalen, de groepsgrootte, en hoe er met hygiëne omgegaan is. Voor de start van de training doet de trainer nog een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) zodat we zeker weten dat er veilig gestart kan worden met de training.

Uw contactpersoon kan u meer informatie geven over de checklist voor incompany trainingen. Heeft u nog geen contactpersoon bij IVM? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor via 088 - 166 3000 of verkoop@werkveilig.nl 

Al onze veiligheidstrainingen verzorgen wij volgens ons trainingsprotocolHierin staat uitgebreid beschreven wat wij precies doen om op onze locaties veilig trainingen aan te kunnen bieden. De basis voor het protocol zijn de actuele richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid. Op het gebied van BHV en EHBO trainingen is dit protocol een nadere uitwerking van het brancheprotocol opgesteld door Het Oranje Kruis, de NRR en de BVBN.

Zo hebben wij al onze lokalen en de kantine dusdanig ingericht dat er anderhalvemeter afstand is tussen de cursisten, nemen we extra voorzorgen op het gebied van hygiëne en passen de trainers hun lessen conform de richtlijnen van het RIVM aan. 

Met ingang van 26 juni 2021 hoeven bezoekers en cursisten geen mondkapje meer te dragen in de trainingscentra van IVM. Alleen als de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, gebruiken we mondkapjes.

VCA en SOG

Het SSVV geeft tot 1 juli 2021 dispensatie voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register (CDR). In het CDR worden VCA en SOG diploma’s geregistreerd.  Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.  Meer informatie leest u op de website van SSVV.

SIR

Ook het SIR verleent dispensatie. Alle SIR certificaten zijn verlengd tot 1 april 2021. Hier leest u meer over de dispensatieregeling van SIR. 

NOGEPA

NOGEPA breidt haar standaard dispensatie regeling tijdelijk uit tot 30 april 2021. Hier leest u meer over de dispensatieregeling van NOGEPA.

Heeft u vragen over uw VCA, SOG, NOGEPA of SIR herhalingstraining? Neem contact op met onze backoffice: 088 – 166 3000 of verkoop

Cursisten en bezoekers hoeven geen test- of vaccinatiebewijs te laten zien bij IVM. Bij binnenkomst op de locatie vragen wij cursisten of zij griepverschijnselen hebben. Mensen met symptomen worden niet toegelaten tot onze trainingen. 

Bij de cursussen H2S en onafhankelijke adembescherming gebruiken we altijd voor iedere individuele cursist maskers die na iedere training volledig uit elkaar worden gehaald, worden gereinigd (met desinfecterende middel), gedroogd en daarna verpakt in plastic. De kans op besmetting is daarmee niet aanwezig.

In dit artikel geven we u een kijkje achter de schermen bij een H2S training. 

 

Of iemand in een noodsituatie wel of niet er voor kiest om een reanimatie uit te voeren is en blijft altijd de keuze van het individu. Wij volgen de aanbevelingen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Op hun website staan de meest actuele en passende adviezen over veilig reanimeren.

 

 

Heeft u een vraag die op deze pagina niet beantwoord wordt? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 166 3000 of verkoop@werkveilig.nl  wij helpen u graag verder.