Aanpak & veelgestelde vragen coronavirus 

Het coronavirus heeft invloed op ons allemaal. Ook bij IVM werken wij volgens de regels van de anderhalvemetermaatschappij. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen van klanten en cursisten over hoe wij omgaan met de richtlijnen van het RIVM. Ook houden wij u hier op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen ons bedrijf. 

Aanpak IVM

De uitgangspunten van onze aanpak zijn dat we de situatie pragmatisch benaderen en daarbij de protocollen en adviezen van de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio's en GGD volgen. We hebben contact met onze brancheorganisaties en stemmen waar nodig maatregelen af. 

Conform de richtlijnen van de overheid werkt ons personeel zo veel mogelijk thuis. Dit heeft geen invloed op onze dienstverlening. U kunt ons via uw vaste kanalen gewoon bereiken. 

Wij streven ernaar deze pagina bij nieuwe ontwikkelingen zo snel mogelijk te updaten.

Laatste update: 6 april 2021 12:16

Veelgestelde vragen

Ja. Met ingang van 3 maart 2021 heeft de overheid een uitzondering gemaakt voor veiligheidstrainingen. Dit betekent dat ook tijdens de lockdown veiligheidstrainingen gegeven mogen worden. Meer informatie staat in dit nieuwsbericht. 

Alle trainingen zullen op een coronaproof wijze volgens de richtlijnen van de overheid uitgevoerd worden. Hierbij maken wij gebruik van ons trainingsprotocol, waarmee we sinds mei veilig onze trainingen verzorgen. 

Meer weten:

  • In dit filmpje ziet u hoe wij coronaproof BHV-trainingen verzorgen
  • In dit artikel leggen een trainer en een cursist uit hoe het is om bij IVM te trainen conform de coronarichtlijnen.
  • hier leest u hoe wij veilig H2S-trainingen verzorgen. 

Wilt u meer weten over veilig trainen bij IVM? Uw contactpersoon helpt u graag verder. Heeft u nog geen contactpersoon? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor: 088-166 3000 of verkoop@werkveilig.nl

Ja. Met ingang van 3 maart 2021 heeft de overheid een uitzondering gemaakt voor veiligheidstrainingen. Dit betekent dat ook tijdens de lockdown veiligheidstrainingen en examens georganiseerd mogen worden. Meer informatie staat in dit nieuwsbericht. 

Vanwege de lockdown verzorgen wij alleen incompany trainingen als dit veilig kan. 

We kijken hierbij onder andere naar de grootte van de lokalen, de groepsgrootte, en hoe er met hygiëne omgegaan is. Voor de start van de training doet de trainer nog een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) zodat we zeker weten dat er veilig gestart kan worden met de training.

Uw contactpersoon kan u meer informatie geven over de checklist voor incompany trainingen. Heeft u nog geen contactpersoon bij IVM? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor via 088 - 166 3000 of verkoop@werkveilig.nl 

Al onze veiligheidstrainingen verzorgen wij volgens ons trainingsprotocol.  Hierin staat uitgebreid beschreven wat wij precies doen om op onze locaties veilig trainingen aan te kunnen bieden. De basis voor het protocol zijn de actuele richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid. Op het gebied van BHV en EHBO trainingen is dit protocol een nadere uitwerking van het brancheprotocol opgesteld door Het Oranje Kruis, de NRR en de BVBN.

Zo hebben wij al onze lokalen en de kantine dusdanig ingericht dat er anderhalvemeter afstand is tussen de cursisten, nemen we extra voorzorgen op het gebied van hygiëne en passen de trainers hun lessen conform de richtlijnen van het RIVM aan. 

Vanaf 1 december 2020 zijn mondkapjes in de publieke binnenruimten en het onderwijs verplicht.  Als private opleider valt IVM buiten deze verplichting. 

Brancheverenigingen NRTO en BVBN geven echter het dringende advies om bij particuliere trainingen ook mondkapjes te dragen. 

IVM neemt dit advies over. 

Tijdens de training zelf hoeft geen mondkapje gedragen te worden. In de gangen en de kantine wel. Zodra u gaat zitten om te eten, mag het mondkapje weer afgedaan worden. 

Heeft u zelf geen mondkapje mee? Op al onze locaties zijn bij de receptie gratis wegwerpmondkapjes beschikbaar. 

In ons trainingsprotocol staat uitgelegd hoe wij coronaproof trainingen verzorgen. Wilt u meer weten over coronaproof trainen? Uw contactpersoon staat u graag te woord. Heeft u nog geen contactpersoon? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor via 088-1663000 of verkoop@werkveilig.nl

VCA en SOG

Het SSVV geeft tot 1 juli 2021 dispensatie voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register (CDR). In het CDR worden VCA en SOG diploma’s geregistreerd.  Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.  Meer informatie leest u op de website van SSVV.

SIR

Ook het SIR verleent dispensatie. Alle SIR certificaten zijn verlengd tot 1 april 2021. Hier leest u meer over de dispensatieregeling van SIR. 

NOGEPA

NOGEPA breidt haar standaard dispensatie regeling tijdelijk uit tot 30 april 2021. Hier leest u meer over de dispensatieregeling van NOGEPA.

Heeft u vragen over uw VCA, SOG, NOGEPA of SIR herhalingstraining? Neem contact op met onze backoffice: 088 – 166 3000 of verkoop

Wij vragen zowel ons personeel als onze cursisten om gehoor te geven aan de regel om met klachten thuis te blijven. Bij binnenkomst op de locatie vragen wij cursisten of zij griepverschijnselen hebben. Mensen met symptomen worden niet toegelaten tot onze trainingen. 

Bij de cursussen H2S en onafhankelijke adembescherming gebruiken we altijd voor iedere individuele cursist maskers die na iedere training volledig uit elkaar worden gehaald, worden gereinigd (met desinfecterende middel), gedroogd en daarna verpakt in plastic. De kans op besmetting is daarmee niet aanwezig.

In dit artikel geven we u een kijkje achter de schermen bij een H2S training. 

 

Of iemand in een noodsituatie wel of niet er voor kiest om een reanimatie uit te voeren is en blijft altijd de keuze van het individu. Wij volgen deze aanbevelingen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR):

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten om de richtlijnen voor reanimatie weer aan te scherpen. Bij elke reanimatie is weer het advies om de covid-19 richtlijn te volgen.

De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), Ambulancezorg Nederland (AZN), de Nederlandse Vereniging Medische Managers Ambulancediensten (NVMMA) en HartslagNu hebben dit na uitgebreid overleg besloten.

 Reanimeren volgens de covid-19 richtlijn betekent:

  • Beoordeel de ademhaling door alleen naar de borstkas te kijken, open de luchtweg niet.
  • Dek de mond en neus van het slachtoffer af en geef GEEN beademingen, WEL borstcompressies.
  • Sluit de AED aan zo gauw deze beschikbaar is.

In dit stroomschema van de NRR ziet u exact hoe u moet handelen bij reanimatie buiten het ziekenhuis.

Meer richtlijnen leest u op de website van de NRR. 

Heeft u een vraag die op deze pagina niet beantwoord wordt? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 166 3000 of verkoop@werkveilig.nl  wij helpen u graag verder.