Missie en visie

Missie

Wij maken werk veilig

Visie

Wij geloven dat mensen graag veilig en gezond willen werken en dat bedrijven hun mensen een veilige werkomgeving willen bieden. Het is belangrijk dat veiligheid werkbaar is. Het moet in balans zijn met de productie; veiligheid moet praktisch zijn.

Meer procedures en regels maken het werk niet per se veiliger. Daarom kiezen wij altijd voor een pragmatische aanpak. Risico’s zijn en blijven er altijd. Wij werken nauw samen met onze klanten en gebruiken onze kennis en kunde om deze risico’s naar een beheersbaar niveau te brengen.

Door veiligheid nuchter en pragmatisch te benaderen, kunnen wij helpen om werk veiliger te maken in verschillende branches, op alle veiligheidsniveaus. Zo voorkomen en verminderen we letsel, schade, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Hierdoor verkleinen we (faal-) kosten en vergroten we het werkplezier en het welzijn van de medewerkers en de organisatie. 

Strategie

De strategie is hoe we het willen bereiken. IVM heeft daartoe voor de komende jaren de volgende strategische punten gedefinieerd: 

  • Groots in projectmatig veiligheidskundig talent
  • Toonaangevend in (online) veiligheidstrainingen
  • Marktleider brandwachten in Noordoost-Nederland; landelijk actief
  • Erkend als expert in crisismanagement

Vakkundigheid en bezieling voor veiligheid zijn standaard onderdeel van onze dienstverlening. We werken actief aan een perfect lopende interne organisatie en de daarbij behorende processen. 

Kernwaarden IVM

Wij willen dat de klant centraal staat en wij streven naar uitmuntende klanttevredenheid; de overtreffende trap in klanttevredenheid waarbij klanten uiterst tevreden en enthousiast over IVM zijn. Dit merkt de klant aan de flexibiliteit in de planning, het meedenken en adviseren in maatwerkoplossingen, betrokkenheid en het altijd nakomen van gemaakte afspraken. Onze kernwaarden zijn bepalend voor onze bedrijfscultuur en kenmerken hoe we met elkaar en onze klanten omgaan.

Praktijkgericht

(pragmatisch, nuchter)
(ondernemend, oplossingsgericht)
(gedreven, ondersteunend)

Verbindend

(toegankelijk, transparant, samenwerken, helpen)
(familiebedrijf)
(ontzorgen en uitmuntende klanttevredenheid)

Veiligheidsinteger

(risico's bewust afwegen)
(veiligheid is niet objectief, maar relatief en subjectief)
(wij weten hoe en geven het goede voorbeeld)