9 april 2020

Zo wordt een H2S training gegeven tijdens de coronacrisis

Zo wordt een H2S training gegeven tijdens de coronacrisis

Met wat aanpassingen is het gelukkig mogelijk om nog steeds H2S trainingen te geven voor onze klanten. Trainer Geert Streur geeft aan kleine groepen les en deelt zijn ervaring. 

Bij binnenkomst eerste check

De cursisten druppelen binnen en de receptie stelt vragen om te controleren ze geen symptomen vertonen. Vervolgens nemen ze plaats in de kantine voor een kopje koffie, en worden ze opgehaald door trainer Geert Streur.

Over de start van de training zegt hij het volgende: “Voor aanvang van iedere training bepaal ik hoe het lokaal het beste ingericht kan worden. We zetten de tafels en zitplaatsen op minimaal 1,5 meter afstand. De meeste groepen bestaan nu uit maximaal vier personen, dus dat is goed te doen. Bij de ingang van het lokaal heb ik handgel staan en iedere keer dat mensen het lokaal binnen komen, moeten ze de handen reinigen.”

Al onze trainingen beginnen altijd met uitleg over ons veiligheidsprotocol, die we nu aanvullen met de RIVM richtlijnen.     

H2S1.jpg

Ontsmetten, ontsmetten en nog eens ontsmetten

Voor alle trainingen waarbij maskers worden gebruikt, werd al met strenge hygiënische regels gewerkt. Deze zijn nu nog verder aangescherpt.   

Geert: “Tijdens de H2S trainingen werken we nu met oefenmaskers waarin we de filters hebben vervangen door een kunststoffen ring. Deze zijn beter schoon te houden. Na gebruik wordt ieder masker twee keer gereinigd en vervolgens weer in plastic gesealed voor de volgende cursus. Tijdens het reinigen hebben onze medewerkers handschoenen aan, zodat we zeker weten dat de maskers 100 % schoon zijn.”

H2S6.jpg

H2S4.jpg

Idereen past zich aan

De trainers stemmen onderling de koffiepauzes af, zodat de verschillende groepen niet tegelijkertijd in dezelfde ruimte hoeven te zijn. Ook rondom de pauzes wordt gelet op hygiëne.

Geert: “Iedereen krijgt een eigen waterflesje en als er drinken wordt gepakt bij de koffieautomaat, moet het bekertje direct na gebruik weggegooid worden. Als cursisten vervolgens het lokaal weer binnen komen, moeten ze echt weer eerst de handen reinigen. En dat doen ze ook, iedereen begrijpt waarom ik dit van ze vraag.”

De aanpassingen zitten gelukkig het leerproces niet in de weg, want alle cursisten van Geert zijn geslaagd. Zo kunnen zij weer gecertificeerd veilig werken met H2S.

Wilt u meer weten over veilig trainen bij IVM? Neem contact op met onze afdeling verkoop: 088 -166 3000 verkoop@werkveilig.nl

Terug