28 mei 2020

IVM hervat alle trainingen weer

Op 16 maart waren wij vanwege de coronamaatregelen genoodzaakt om met een aantal veiligheidstrainingen te stoppen. Dankzij de versoepeling van de coronaregels en de goedkeuring door de veiligheidsregio's van het brancheprotocol EHBO- BHV, kunnen wij nu weer al onze veiligheidstrainingen veilig aanbieden.

Wijziging examenreglement SOG - Werken met een Vorkheftruck

Alle trainingscentra coronaproof ingericht

De afgelopen periode hebben we de inrichting van onze trainingscentra in Groningen, Hengelo, Zwolle en Coevorden aangepast. Op alle locaties kan in kleine groepen veilig getraind worden. Niet alleen hebben we de inrichting aangepast, we hebben ook maatregelen genomen om een goede hygiëne te waarborgen. 

Incompany trainingen

Ook verzorgen wij weer incompany trainingen, mits er aan bepaalde voorwaarden voldaan kan worden. Met behulp van een checklist, kunnen wij samen met u controleren of uw locatie geschikt is om volgens de RIVM richtlijnen te kunnen trainen. Voor aanvang van de training voert de trainer een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) uit, zodat we zeker weten dat er veilig gestart kan worden met de training. 

Aangepaste groepsgrootte

Om de veiligheid van alle cursisten en trainers te kunnen waarborgen, trainen we afhankelijk van de grootte van het beschikbare leslokaal met maximaal 12 personen tegelijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd zijn/haar training heeft afgerond, kunnen we indien gewenst in de avonduren of weekenden trainingen organiseren.

Trainingsprotocol

Om tijdens onze trainingen de RIVM richtlijnen te kunnen waarborgen, hebben we een uitgebreid trainingsprotocol opgesteld.  De basis voor het protocol zijn de actuele richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Op het gebied van BHV en EHBO trainingen is dit protocol een nadere uitwerking van het brancheprotocol opgesteld door Het Oranje Kruis, de NRR, het NIBHV en de BVBN. Dit protocol is door de veiligheidsregio's goedgekeurd en waarborgt een veilige manier van trainen.  

In ons trainingsprotocol staat welke eisen wij onder andere stellen aan de inrichting van onze lokalen, catering, schoonmaak, ontvangst van de cursisten en gebruik van PBM’s. U kunt het protocol hier bekijken. 

De meest actuele informatie over de maatregelen die wij nemen tegen corona en antwoord op de meest gestelde vragen, leest u op deze pagina.  

Heeft u vragen over trainen ten tijde van corona?

Uw contactpersoon helpt u graag verder. Heeft u geen contactpersoon, neem dan contact op met onze commerciële binnendienst: 088 – 166 3000 of verkoop@werkveilig.nl

Terug