15 december 2020

IVM annuleert verschillende trainingen

Wijziging examenreglement SOG - Werken met een Vorkheftruck

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus kan het zijn dat de informatie in dit nieuwsbericht achterhaald is. De meest actuele informatie over onze werkwijze leest u op onze speciale coronapagina.

Gisteravond kondigde Premier Rutte tijdens een toespraak aan dat Nederland in lockdown gaat om het toenemende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit heeft gevolgen voor verschillende branches, ook voor de onze. In dit bericht leggen we uit wat er wijzigt bij IVM.

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen, laten wij in overleg met de branchevereningen bijna alle ingeplande trainingen tussen vandaag en 19 januari 2021  vervallen. Klanten die stonden ingeschreven, worden hier persoonlijk van op de hoogte gebracht en de trainingen zullen in overleg op een later tijdstip opnieuw ingepland worden.

Trainingscentra blijven open, essentiële trainingen mogelijk 

Veiligheidscursussen kunnen alleen plaatsvinden indien de veiligheid van medewerkers in het gedrang komt en daarmee de continuïteit van het bedrijf.

Omdat wij opdrachtgevers hebben in verschillende vitale sectoren (ziekenhuizen, energiebedrijven, chemiebedrijven) blijven onze trainingscentra in Coevorden, Zwolle, Groningen en Hengelo wel open. Zo kunnen wij deze opdrachtgevers ondersteunen in het veilig uitvoeren van hun werk.

 Wij zullen in nauw overleg met hen bepalen welke veiligheidstrainingen uitgesteld kunnen worden tot na 19 januari 2021. Essentiële veiligheidstrainingen die niet uitgesteld kunnen worden, zullen op een coronaproof wijze volgens de richtlijnen van de overheid uitgevoerd worden. Hierbij maken wij gebruik van ons trainingsprotocol, waarmee we sinds mei veilig onze trainingen verzorgen.

Dispensatie certificaten die verlopen tijdens de lockdown

De VCA-examens gaan wel door en kunnen gecombineerd worden met een online training. Zowel het SSVV als het SIR verlenen voor overige  trainingen dispensatie. Certificaten die tijdens de lockdown vervallen, hebben een verlengde geldigheidsduur tot 1 april 2021. 

Het Oranje Kruis heeft een coulanceregeling van zes maanden. 

Overige dienstverlening 

Onze brandwachten, mangatwachten en overig veiligheidspersoneel blijven zich conform de geldende protocollen inzetten bij het ondersteunen van onze opdrachtgevers op locaties door het hele land.  

Onze overige dienstverlening vond al grotendeels vanuit huis en virtueel plaats, hierin wijzigt niets. Onze adviseurs en veiligheidskundigen blijven ondersteuning bieden om veilig te kunnen werken, ook onder de aangescherpte coronaregels.  

De corona snelteststraat op het terrein van IVM Coevorden blijft open. Afspraken maken kan via bestsesneltest.nl

Samenwerking met branchevereniging

Ons beleid is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met branchevereniging BVBN, NIBHV, NRTO en onze certificeringspartners. We houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen onze werkwijze waar nodig aan.

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over onze dienstverlening tijdens coronatijd.  

Heeft u vragen over coronaproof trainen bij IVM? Uw contactpersoon staat u graag te woord. Heeft u nog geen contactpersoon? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor via 088-1663000 of verkoop@werkveilig.nl

Terug