14 april 2022

Volg gratis veiligheidstrainingen bij IVM met het STAP-budget

e-learning.pngMet ingang van 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden met behulp van de STAP-subsidie verschillende trainingen, cursussen of opleidingen gratis of met €1000,- korting volgen. Ook de veiligheidstrainingen van IVM kunnen betaald worden met het STAP-budget.

Wat is STAP? 

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget van maximaal € 1000,- per persoon, wil de overheid mensen de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Door je om- of bij te laten scholen vergroot je immers je kans op een prettige baan. 

Een voorwaarde om van je STAP-budget gebruik te maken, is dat je dit doet bij een opleider die is geregistreerd in het scholingsregister van DUO. IVM is opgenomen in dit register, wat betekent dat je bij ons een veiligheidstraining kunt doen en geen rekening krijgt, die wordt namelijk betaald vanuit het STAP-budget. Je kunt je budget bij IVM gebruiken om verschillende veiligheidsdiploma’s te halen  bijvoorbeeld;

Operationeel Veiligheidskundige (OVK) Met € 1000,- korting!
Hoofd BHV (basis en herhaling) Gratis!
VCA (ook e-learning mogelijk) Gratis!

Naast deze trainingen zijn er nog veel meer trainingen die je bij ons met jouw STAP-subsidie kunt volgen. Ons huidige aanbod vind je in het scholingsregister van het STAP-portaal, door bij "naam opleider" Instituut voor Veiligheid en Milieu in te vullen. 

Meer informatie over STAP lees je op de website van de Rijksoverheid.

Hoe werkt het? 

304.jpg

  • Als je bij ons een veiligheidstraining wilt volgen, geef dan aan dat je hiervoor jouw STAP-budget wilt gebruiken.Wij voorzien je van een STAP-aanmeldingsbewijs.
  • Met je aanmeldingsbewijs kun je via het STAP-portaal van UWV je subsidie aanvragen. Dit moet je vier weken voor aanvang van de training doen. Het UWV kent het scholingsbudget toe als er geld beschikbaar is én als je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Het budget wordt rechtstreeks aan ons uitgekeerd, jij krijgt dus geen rekening.
  • Nadat je goedkeuring hebt ontvangen, moet je binnen drie maanden starten met je training naar keuze. Na afloop sturen wij een bewijs van deelname naar het UWV. 

Wil je meer weten? 

Heb je een vraag over de veiligheidstrainingen van IVM die je met je STAP-budget kunt financieren? Neem dan contact met ons op door te mailen naar verkoop@werkveilig.nl of te bellen met 088-1663006

Terug