2 april 2020

Onze OVK opleiding is nu ook online te volgen!

Onze OVK opleiding is nu ook online te volgen!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel fysieke trainingen op dit moment niet doorgaan. Daarom bieden we samen met Gelling Veiligheid de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK) naast de klassikale vorm nu ook online aan!

De Operationeel Veiligheidskundige is de schakel tussen beleid en praktijk en maakt werk veiliger voor zichzelf en zijn/haar collega’s. De OVK’er signaleert en rapporteert niet alleen risico’s op de werkvloer, maar kan ook bijdragen aan oplossingen. Hij of zij heeft dankzij de opleiding uitgebreide kennis van onder andere TRA’s, LMRA’s en RI&E’s en is op de hoogte van alle belangrijke wet- en regelgeving.

In september 2020 start  - onder voorbehoud – een nieuwe klassikale groep. In april starten we met een online groep. De opzet van het programma is als volgt: 

  • Sessie 1: Arbozorg en organisatie, taken en positie van de veiligheidskundige;
  • Sessie 2: RI&E,  Taak Risico Analyse (TRA),  Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) en werkvergunning;
  • Sessie 3: Arbeidsplaatsen, markering, signalering, besloten ruimten etc.;
  • Sessie 4: Arbeidsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en signalering, intervisie: probleemstelling en wijze van onderzoek, bedrijfsopdracht;
  • Sessie 5: Gevaarlijke stoffen, brand en explosie, vervoer, milieu, gezondheidsrisico’s.

In online sessies van ongeveer 1,5 uur wordt de lesstof behandeld. In tegenstelling tot de klassikale variant, moeten cursisten meer aan thuisstudie doen. Houd hier rekening mee in uw planning. Zodra het weer mogelijk is, zullen we ook een klassikale bijeenkomst organiseren.

De training is maatwerk, en de startdatum is in overleg.

Wilt u meer weten over de training en hoe u zich kunt aanmelden voor het online programma? Neem contact met ons op via 088-166 3000 of stuur een e-mail naar verkoop@werkveilig.nl

Volgt u liever de klassikale les in september? Aanmelden kunt u online doen. 

In dit artikel leest u wat de opleiding precies inhoudt en wat een OVK’er doet.

 

Terug