16 januari 2017

Thérèse Petersen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Thérèse Petersen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Op vrijdag 13 januari ontving Thérèse Petersen een Koninklijke Onderscheiding. Meer dan twintig jaar heeft zij zich ingezet voor de vrijwillige brandweer van Zeewolde. Sinds 1993 was ze lid en hoofdjeugdleider van de jeugdbrandweer. Het lintje werd persoonlijk opgespeld door burgemeester Gerrit Jan Gorter van de gemeente Zeewolde tijdens de jaarlijkse ‘strepenavond’.

Naast Thérèse ontvingen Ineke van Beek en Fons Heerink ook de Koninklijke Onderscheiding. Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeerde de drie als: ‘’personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd. Allen hebben langdurig hun bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in hun omgeving.’’ Alle drie zijn nu benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Hart voor veiligheid

Thérèse heeft duidelijk een hart voor veiligheid. Wij zijn dan ook enorm trots op Thérèse dat zij zich, naast haar werk bij IVM als trainer/adviseur, de afgelopen jaren heeft ingezet voor de brandweer Zeewolde en deze Koninklijke Onderscheiding mocht ontvangen.

Namens IVM feliciteren we Thérèse met deze welverdiende onderscheiding!

Terug