13 mei 2013

IVM maakt al 25 jaar werk van veiligheid

IVM maakt al 25 jaar werk van veiligheid

Al weer 25 jaar geeft IVM invulling aan het veiligheidsbewustzijn en -beleid binnen bedrijfsleven en overheid. Inmiddels staan meer dan 100 professionals en een uitgebreid netwerk van freelance medewerkers garant voor een passende service. Vanuit het hoofdkantoor in Coevorden zorgen we met advies, training, opleiding en detachering in heel Nederland voor een veilige werkomgeving. In de olie en gaswinning, energie, industrie, overheid, semi-overheid, zorg, bouw, multinationals en het MKB. IVM helpt organisaties en hun medewerkers veiliger werken. Zowel vandaag als morgen.

Ontstaan

IVM is ontstaan in de Rotterdamse havens, daar startte ene heer Ridderikhoff kort na WO2 met het bewaken van schepen. De oprichter van het huidige IVM is Maarten Veenvliet. Hij ging in 1976 aan de slag bij dit bedrijf, dat inmiddels ook brandpreventiediensten verzorgde en nu mensen met praktijkervaring zocht. De kennis en kunde die Maarten in de jaren daarvoor had opgedaan bij de vrijwillige brandweer vormden hiervoor de basis. In eerste instantie was Maarten werkzaam als safety superintendent offshore, al snel volgde de veiligheidsondersteuning op olieraffinaderijen, een chemische plant in het zuiden van het land en vanaf begin jaren ’80 bij de olie- en gaswinning in Noord Nederland. Uiteindelijk werd in 1988 de vestiging in Coevorden met 8 medewerkers overgenomen en voortgezet onder de naam Instituut voor Veiligheid & Milieu BV. Hoewel het fundament dus al veel langer geleden is gelegd, zien wij 2013 als ons jubileumjaar.

De schakel in veiligheid

In de loop van de jaren heeft IVM zich steeds weten te vernieuwen. Investeren in kennis zien wij als de basis voor veiligheid. Daarom werken wij vanuit educatie en innovatie. Voorop- en vooruitlopen door onze kennis continu te verrijken, te vernieuwen en te delen. Zo is actuele en parate kennis een garantie. Op ieder moment. Want zorgeloos werken in een betrouwbare omgeving, dat is waar het ons om gaat. Dat was begin jaren ’90 van toepassing toen IVM Europa’s eerste milieuvriendelijke indoor trainingcentrum voor brandbestrijding introduceerde en als eerste in de branche het ISO 9001 certificaat behaalde. En dat vernieuwing nog steeds de drijfkracht is bewijzen we nu met de succesvolle lancering van IVM Reddingsteams en IVM Online Training. Beide doorontwikkelingen die zorgen voor actuele en waardevolle dienstverlening naar onze opdrachtgevers.

Nieuwe huisstijl & nieuwe certificaten

Om de innovatiewaarde binnen IVM te bekrachtigen hebben we onszelf, ter ere van het 25 jarig bestaan, een doorontwikkeld logo en nieuwe huisstijl cadeau gedaan. Een frisse en positieve uitstraling die past bij deze tijd en onze toekomstambities.Ook de certificaten zijn in een nieuw jasje gestoken. Naast de vormgeving passen we ook de verschijningsvorm aan. In het derde kwartaal van dit jaar starten we met het digitaal verstrekken van certificaten. Hiermee geven we invulling aan een langgekoesterde wens van veel opdrachtgevers en voorzien we u op een eenvoudige en overzichtelijke manier sneller van de certificaten. Tevens nemen wij u het kopiëren en digitaliseren van de “oude” papieren certificaten uit handen. De bestanden kunnen eenvoudig worden opgenomen in uw eigen (personeels)systemen. Bijkomend voordeel is dat we onnodige belasting van het milieu voorkomen. 

Natuurlijk komen we in de loop van 2013 nog terug op het jubileum!

IVM. De schakel tussen kennen en kunnen.

 

Terug