21 december 2012

IVM & KNRM

IVM & KNRM

De huidige samenleving biedt nieuwe inzichten en vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen, zoals tussen stichtingen voor het algemene nut en het bedrijfsleven. Daarom heeft IVM dit jaar besloten om, in plaats van flessen wijn of andere kerstgeschenken, een bedrag te doneren aan de stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De KNRM zal voor dit bedrag een nieuwe generatie overlevingspak aanschaffen voor het Reddingsstation Den Helder.

Waarom de KNRM

IVM heeft een hoog veiligheidsbewustzijn en wil graag bijdragen aan veiliger werkomgeving voor iedereen. Deze waarden delen wij met de KNRM.

(Meer)waarde

Het nieuwe pak is niet direct veiliger, maar eerder aangenamer voor de vrijwilliger. Indirect is het nieuwe pak wél veiliger. In algemene zin kan worden gesteld dat het nieuwe pak de beschermende kwaliteiten en veiligheidsnormen van het huidige pak combineert met een veel betere warmtehuishouding en een veel groter draagcomfort.

Niet onbelangrijk te vermelden is, dat het grotere draagcomfort (minder stijf en zwaar) ervoor zorgt dat de vrijwilliger tijdens acties en oefeningen letterlijk tot meer in staat is. Dit vergroot de slagingskans op redding. In situaties waarbij redders van de reddingboot moeten overspringen op andere schepen is draagcomfort van het grootste belang

IVM hoopt met haar donatie aan stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een goed voorbeeld te zijn voor andere ondernemers en bedrijven die veiligheid en veiligheidsbewustzijn hoog in het vaandel hebben staan.

Terug