31 augustus 2020

IVM innoveert: EHBO basistraining nu in 3 dagen

IVM innoveert: EHBO basistraining nu in 3 dagen

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze trainingen te verbeteren, wat vaak leidt tot kleine aanpassingen in het lesprogramma. Voor de EHBO-training hebben we echter een compleet nieuw lesprogramma geschreven, waardoor de training in minder tijd gegeven wordt. Een EHBO-cursus bij IVM duurt vanaf 1 september 2020 drie dagen in plaats van vier. 

De voordelen van deze innovatie op een rij

Dankzij deze innovatie kunnen we onze klanten nu nog beter bedienen:

  • Tijd- en kostenbesparing. Opdrachtgevers zijn hun personeel niet langer “kwijt” dan nodig; 
  • Meer tijd om te oefenen met een trainingsacteur. Hierdoor kunnen cursisten hun nieuwe kennis direct toepassen in realistische scenario’s;
  • Effectieve werkvormen. Geen langdradige presentaties, maar een optimale leeromgeving.

Bijscholing en nieuwe inzichten

Naar aanleiding van nieuwe inzichten, recente marktontwikkelingen en klantvragen, hebben we onze EHBO-cursus kritisch onder de loep genomen. Onze onderwijskundigen, productontwikkelaars en EHBO-trainers hebben samen het lesprogramma dusdanig herschreven, dat we de cursus nu in drie dagen aanbieden.

Deze tijdswinst is geboekt door sommige leeractiviteiten samen te voegen, andere werkvormen te gebruiken en de dagafsluiting efficiënter in te richten. Door te schuiven in het programma, is er onderling een betere aansluiting tussen de verschillende leeractiviteiten en hebben cursisten meer tijd om met een trainingsacteur (LOTUS) te oefenen.  

Het resultaat? Een interactief programma met verschillende werkvormen. Cursisten leren in drie dagen tijd alle ins en outs van eerste hulp verlenen bij ongevallen. Onze trainers zorgen ervoor dat cursisten voldoende onderlegd zijn om met vertrouwen direct te handelen tijdens een ongeval. 

Omdat EHBO onderdeel uitmaakt van de cursus Groot BHV, wordt ook dit lesprogramma aangepast. Groot BHV wordt voortaan in vier dagen gegeven in plaats van vijf.  

Meer weten

Heb je vragen over onze EHBO-cursus? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Telefonisch via 088 – 166 3000 of per mail:  info@werkveilig.nl

Terug