7 maart 2014

IVM behaalt MVO niveau 2

IVM behaalt MVO niveau 2

IVM hecht veel waarde aan het investeren in een duurzame en gezonde toekomst en staan open voor nieuwe ontwikkelingen. We zijn ons ervan bewust dat we zelf mede verantwoordelijk zijn voor het creëren van een milieubewuste omgeving. De doelstelling van IVM om in 2013 door te groeien naar niveau 2 is behaald.

Wat doet IVM op het gebied van duurzaamheid?

Het bedrijfsbeleid van Instituut voor Veiligheid & Milieu b.v. is gericht op het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit door het behalen van een jaarlijks positief rendement en een duurzame ontwikkeling van het bedrijf.

De basis hiervoor is het voldoen aan wet- en regelgeving, aan de eisen en verwachtingen van onze klanten en het behouden van een balans tussen de vijf dimensies People, Planet, Profit, Pleasure en Pride. Niet alleen omdat het moet, maar vooral omdat we dit ook willen.

Terugdringen effecten op het milieu

Wat hebben we o.a. bereikt?

  • Een doelstelling voor 2013 was vermindering van de emissie van het totale wagenpark met 10%. Mede door de aanschaf van bedrijfsauto's label A of B is het doel behaald en is de emissie van het totale wagenpark vermindert met maar liefst 15%. 
  • Mede dankzij de consequente acties zoals het uitzetten van beeld- en geluidsapparatuur, (telefoon)opladers uit stopcontacten te halen en de genomen energiebesparende maatregelen, hebben we ons elektraverbruik met 30% teruggebracht. 

Sponsorprojecten

Als vorm van sponsoring stelt IVM AED's beschikbaar wanneer er een activiteit in de regio wordt georganiseerd. Tevens hebben we ook in 2013 weer een overlevingspak geschonken aan de KNRM. Tot slot wordt er deelgenomen aan (locale) activiteiten zoals Skate2daagse en is IVM partner van de Dag van de BHV.

Stageplekken

IVM is een erkend leerbedrijf en biedt continu stage- en afstudeerplaatsen aan MBO- en HBO- studenten. We bieden studenten de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en dragen op deze wijze bij aan de ontwikkeling en zelfstandigheid van onze “ toekomst” .

Terug