30 september 2016

IVM actualiseert EHBO-trainingen op basis van nieuwe eindtermen Oranje Kruis

IVM actualiseert EHBO-trainingen op basis van nieuwe eindtermen Oranje Kruis

Per 1 januari 2017 voert Het Oranje Kruis gewijzigde eindtermen door en worden alle examens afgenomen op basis van de nieuwe eindtermen. Daarbij heeft Het Oranje Kruis al deze wijzingen doorgevoerd in de 27e druk van Het Oranje Kruis boekje. Voor IVM dus werk aan de winkel en aanleiding om alle EHBO-trainingen eens goed onder de loep te nemen.

Eén van de belangrijke wijzigingen is dat de handeling ‘112 bellen’ bij veel incidenten naar voren komt. Door eerder 112 te bellen is de ambulance sneller ter plaatse, waardoor de overlevingskans van een slachtoffer vergroot. Verder is het onderdeel Eerste Hulp aan kinderen toegevoegd aan het diploma EHBO. Werknemers met een EHBO-diploma hebben tot 1 april 2019 de tijd om de stof van Eerste Hulp aan kinderen te leren. Wanneer dit niet vóór deze datum is gedaan, dan wordt het diploma automatisch omgezet in een getuigschrift.

Het trainersteam van IVM is bijgeschoold en goed op de hoogte van alle wijzingen in leerdoelen. Op dit moment krijgen alle EHBO- en BHV-trainingen een refit door onze deskundige trainingsontwikkelaars. Per 1 januari zijn alle EHBO- en BHV-trainingen geheel herzien en aangepast aan de nieuwe eindtermen van het Oranje Kruis. Dit betekent:

Online EHBO & BHV

De e-learning EHBO en BHV bevat video’s en uitleg over de EHBO handelingen. Waar nodig maken we op dit moment in samenwerking met Tinqwise nieuwe opnames, zodat vanaf 1 januari de e-learning in lijn ligt met de nieuwe eindtermen van Het Oranje Kruis.

Basisopleiding EHBO

Voor het examen EHBO geldt een overgangsperiode. Vanaf 1 september mag het EHBO-examen zowel volgens de 26e en de 27e druk worden afgenomen. Vanaf 1 januari vervalt de oude druk en mag het examen alleen volgens de nieuwe druk worden afgenomen. IVM voert de nieuwe eindtermen en het bijbehorende Oranje Kruis-examen in per 1 januari 2017.

BHV-Cursus

De BHV-training behandelt de EHBO-handeling op het gebied van levensreddend handelen. Vanaf 1 januari traint IVM ook hier conform de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis.

Herhalingstraining EHBO & BHV

In de herhalingstraining BHV en EHBO legt de trainer de EHBO-handelingen nu al wel uit volgens de nieuwe eindtermen. Vanaf 1 januari is ook de leerstof EHBO aan kinderen onderdeel van de herhalingstraining EHBO.

Terug