22 november 2017

Hoge opkomst geslaagde bijeenkomst Marslanden Zwolle

Hoge opkomst geslaagde bijeenkomst Marslanden Zwolle

14 november organiseerde de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijfsterreinen (KVO-B) een bijeenkomst voor leden van Ondernemersclub Marslanden (OCM). Veel ondernemers namen de moeite de vestiging van IVM in Zwolle te bezoeken en werden voor deze hoge opkomst dan ook bedankt door voorzitter van het OCM, Rinke Beverwijk. 

De avond stond in het teken van veiligheidsbewustzijn. De ondernemers konden op deze manier zelf beleven waar IVM zich dagelijks mee bezighoudt; het werk veilig maken. 

Na een korte intro van Michel Jaarsma (Veiligheidskundige en Accountmanager IVM), waarin meer over IVM en het programma werd verteld, was het tijd om ook de innerlijke mens te verzorgen. Daarom was er een heerlijk buffet georganiseerd voor de aanwezigen.

Na het buffet werd de groep in tweeën verdeeld, waarvan één deel meeging met Paul Vale (trainer/coach IVM) voor een rondleiding door de locatie. De bedoeling was om de ondernemers kennis te laten maken met de trainingsmogelijkheden, denk hierbij aan BHV, EHBO, VCA etc. Verder was er veel tijd om te sparren met de trainer over hoe de ondernemers zelf het beste konden trainen met ‘veilig werken’.

De tweede groep kreeg eerst een presentatie over ‘Veiligheidsbewustzijn’ van Thérèse Petersen (Veiligheidskundige en Sr. trainer IVM). Er werd de ondernemers gevraagd of deze inzicht hadden in het aantal bedrijfsongevallen in 2016. Waarna een interactieve discussie op gang kwam. De ondernemers hadden geen enkel idee dat de cijfers zo hoog zijn. De vraag rees al gauw: “Hoe hebben wij het zelf geregeld?! Hebben wij wel een veilige werkomgeving, zijn de medewerkers wel voldoende opgeleid en bewust van de risico’s op hun eigen werkplek?”

Tijdens de netwerkborrel werd er ook veel gesproken over het belang van veiligheid. Regels maken niet de veiligheid, dit doen de mensen zelf. IVM kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde avond!

Terug