16 juli 2013

GGZ Ecademy kiest voor e-learning IVM

GGZ Ecademy kiest voor e-learning IVM

GGZ Ecademy heeft een overeenkomst gesloten met IVM voor het leveren en onderhouden van de e-learningmodule BHV. IVM, Instituut voor Veiligheid en Milieu, is specialist in arbeidsveiligheid, brandveiligheid, bedrijfshulpverlening en crisismanagement op het gebied van advies, opleiding, training en detachering. BHV (bedrijfshulpverlening) is onderdeel van arbobeleid en draagt bij tot beheersing van veiligheidsrisico’s in een organisatie.

Didactisch en vooruitstrevende e-learning

Na onderzoek naar beschikbare e-learningmodules voor BHV in de markt heeft de GGZ Ecademy gekozen voor een samenwerking met IVM. De e-learningmodule van IVM heeft zowel didactisch als technisch een vooruitstrevende nieuwe aanpak. Bovendien sluit deze uitstekend aan bij de leerbehoeften binnen de GGZ instellingen.

Praktijkgerichte online modules

De module heeft een modulaire praktijk- en taakgerichte opzet en een directe aansluiting met de belevingswereld van de BHV-er. De leerstof is op verschillende wijzen te benaderen. De cursist kan beginnen met de theorie en deze stap voor stap op interactieve wijze doornemen maar ook praktijkleren wordt ondersteund. Hierbij is één van de acht aangeboden praktijksituaties het uitgangspunt. De module bevat voor bijscholing een diagnostische toets waarbij een leeradvies gegeven wordt dat verwijst naar leerobjecten uit de module. De cursist kan de module afsluiten met een eindtoets. De module sluit aan bij diverse doelgroepen, van hoog- tot laagopgeleid en van jong tot oud.

Online & Blended leren

De e-learningmodule BHV is een theoretische voorbereiding op het werken als BHV-er. Om de taken van de BHV-er goed en efficiënt te kunnen uitvoeren is een praktisch oefenmoment essentieel. De GGZ Ecademy organiseert in het najaar een bijeenkomst voor alle leden waarin wordt besproken hoe deze e-learningmodule geimplementeerd kan worden in een blended leertraject.

IVM zal de inhoud van de module jaarlijks actualiseren als dat nodig is, bijvoorbeeld bij veranderingen in het landelijk beleid en/of regelgeving op het gebied van BHV. Feedback vanuit de GGZ Ecademy zal hierin worden meegenomen.

Terug