16 oktober 2023

Feestelijke opening Logistiek Kenniscentrum Coevorden

Feestelijke opening Logistiek Kenniscentrum Coevorden

Op woensdag 18 oktober opent het Logistiek Kenniscentrum Coevorden officieel de deuren op het terrein van IVM!

Het Logistiek Kenniscentrum heeft als doel om kennis te delen en samenwerking te bevorderen tussen scholen, bedrijven en overheden op het gebied van logistiek. Het is een plek waar bedrijven en onderwijs samenkomen, waar studenten kennismaken met alle facetten van het logistieke proces en medewerkers geschoold worden zodat ze een meerwaarde blijven voor de regio.  

Profijt voor de regio 

Het Logistiek Kenniscentrum richt zich op speerpunten zoals de arbeidsmarkt, innovatie & duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Bedrijven, werknemers, studenten en inwoners van de regio profiteren hiervan. 

Het Logistiek Kenniscentrum is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe tot stand is gekomen. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. 

Bijdrage IVM

Wij zijn een van de vele partners die een bijdrage leveren aan het Logistiek Kenniscentrum. We doen dit door kantoor- en trainingsruimtes aan het Logistiek Kenniscentrum beschikbaar te stellen. Daarnaast ontwikkelen we samen met het Logistiek Kenniscentrum de training “veilig en vitaal werken in de logistiek”. Met deze training zorgen we ervoor dat studenten niet alleen vakbekwaam, maar ook veiligheidsbewust worden opgeleid. 

Opening 18 oktober

Het Logistiek Kenniscentrum is al een paar maanden actief. Op 18 oktober is de officiële start en wordt het Logistieke Kenniscentrum geopend door de burgemeester van Coevorden, Renze Bergsma. Ben je geïnteresseerd? Dan ben je van harte welkom op de Monierweg 4 in Coevorden op het terrein van IVM. Het programma ziet er als volgt uit: 

15:00 uur - Inloop

15:15 uur - Uitleg van het programma

15:30 uur - Welkomstwoord door Burgemeester Renze Bergsma, gevolgd door een ludieke openingshandeling door Wethouder Steven Stegen van Economische Zaken, samen met de jongste en oudste leerling van SG De Nieuwe Veste.

16:00 uur - 18:00 uur - Diverse activiteiten en een netwerkborrel 

Activiteiten

Tijdens het evenement vinden diverse activiteiten plaats, waaronder presentaties over defensie & logistiek, een logistieke roadshow, simulatoren, innovaties, heftruck rijden en een demonstratie brandblussen. Meerdere partners zijn aanwezig om hun materiaal en expertise te delen. 

Contactpersoon

Voor meer informatie en aanvullende persinformatie, neem contact op met Kasper Heijnen via 06-54763545, info@logistiekkenniscentrum.nl of bezoek logistiekkenniscentrum.nl

Terug