8 december 2017

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering

Bedrijven vragen steeds vaker om certificeringen en duurzaamheid bij de inkoop van producten en diensten. Ook voor IVM vormen duurzaamheid en kwaliteit belangrijke pijlers voor de bedrijfsvoering. Eerder vertelde Henk Veenvliet al dat IVM zich in 1994 als eerste in de branche voor het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 wist te certificeren. Tevens was het IVM dat een jaar eerder al het eerste milieuvriendelijke indoor trainingscentrum van Europa had. Maar hoe staat het nu?

MVO

Bijna 25 jaar later staan die kwaliteit en duurzame ontwikkeling nog steeds centraal. In het kader van duurzame energie ligt het dak van het hoofdkantoor in Coevorden daarom vol met zonnepanelen die een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. 


Opbrengst Zonnepanelen IVMOpbrengst 2016: ruim 88000 KwH

Daarnaast heeft de brandhal in Coevorden een speciale afzuiging waardoor het poeder van de blussers automatisch wordt afgezogen en wordt opgevangen in vaten. Tevens heeft de brandhal een waterbassin dat regenwater opvangt. Middels een pomp worden de slanghaspels voorzien van water waarmee de brandhal schoongemaakt wordt. Deze ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat IVM sinds 2014 gecertificeerd is volgens de MVO prestatieladder en inmiddels niveau drie heeft behaald. “Het MVO managementsysteemcertificaat is een objectief bewijsmiddel dat het bedrijf of organisatie een managementsysteem heeft voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

Kwaliteit dienstverlening

Investeren in kennis zien wij als de basis voor veiligheid. Daarom werken wij vanuit educatie en innovatie. Kwaliteit op maat. Met IVM als deskundige en betrouwbare partner voor advies, training, opleiding en detachering is een veilige werkomgeving gewaarborgd. Wij zijn trots op de kwaliteitsbevestiging voor ons aanbod.
In navolging van de verlengde erkenningen van NOGEPA-Trainingen, het CEDEO klanttevredenheidsonderzoek eerder dit jaar en de onlangs verkregen erkenning voor het First Aid Network, heeft IVM dit jaar de kwaliteit van haar aanbod weten te borgen met de verlenging van:

IVM ISO 9001 Gecertificeerd IVM VCA* Gecertificeerd IVM aangesloten bij de SIR IVM Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek
ISO 9001 VCA* SIR SOOB

 
Deze keurmerken geven bedrijven zekerheid bij de keuze voor een aanbieder.

Duurzame maatregelen

Onderdeel van duurzaam ondernemen vormt ook de bijdrage die IVM als voorzitter levert aan de NEN Normcommissie. Deze commissie stelt nieuwe normen vast en legt de afspraken van betrokken partijen op basis van consensus vast in de zogenoemde ‘NEN-norm’.

Daarnaast is IVM een erkend leerbedrijf en biedt continu stage- en afstudeerplaatsen aan MBO- en HBO- studenten. We bieden studenten de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en dragen op deze wijze bij aan de ontwikkeling en zelfstandigheid van onze “ toekomst” .

En natuurlijk geven we vanuit onze kernwaarden dagelijks invulling aan het veiligheidsbewustzijn en -beleid binnen bedrijfsleven en overheid. Onlangs vierden we daarom de 10-jarige samenwerking met Scania. Met de inzet van onze veiligheidsprofessionals willen we zo bijdragen aan de bedrijfscontinuïteit van onze opdrachtgevers.
10-jarige-samenwerking-Scania.png

Terug