4 februari 2013

IVM MVO gecertificeerd

IVM MVO gecertificeerd

 IVM heeft zich als eerste bedrijf in de provincie Drenthe  in 2012 laten certificeren volgens de MVO prestatieladder. Wij zijn gestart op niveau 1 en hebben ons als tot doel gesteld om in 2013 door te groeien naar niveau 2 en vervolgens naar niveau 3 in 2014.

Wat doet IVM op het gebied van duurzaamheid?

Het bedrijfsbeleid van Instituut voor Veiligheid & Milieu b.v. is gericht op het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit door het behalen van een jaarlijks positief rendement en een duurzame ontwikkeling van het bedrijf.

De basis hiervoor is het voldoen aan wet- en regelgeving, aan de eisen en verwachtingen van onze klanten en het behouden van een balans tussen de vijf dimensies People, Planet, Profit, Pleasure en Pride.

Dit is een continu verbeter- en ontwikkelingsproces, waarin we op dynamische wijze inspelen op maatschappelijke, sociale en economische ontwikkelingen.

Onze dienstverlening is gefundeerd op onze visie:

Veilig raken….

Iedereen weet dat veilig werken moet, wettelijk gezien. Maar eigenlijk zou iedereen veilig werken moeten willen. Want regels maken de werkomgeving niet veilig, dit doen de mensen die er werken!

Daarom helpt IVM organisaties, en met name de mensen die daar werken, meer veiligheidsbewust te raken. Dit doen we door te trainen, te adviseren en projecten veilig te organiseren. Dat geeft een goed gevoel. Een gevoel van zekerheid en dat maakt nu precies het verschil tussen moeten en willen.

                                                                   …. Want veilig werken doe je voor je plezier.

De klant staat centraal binnen IVM. Dit merkt de klant aan de flexibiliteit in de planning, het meedenken en adviseren in maatwerkoplossingen, een representatief voorkomen van de medewerkers, betrokkenheid bij de klanten en het altijd nakomen van gemaakte afspraken. Specifieke klantvragen vormen het uitgangspunt voor de dienstverlening. Wij helpen onze klanten met bevlogenheid en gaan  daarbij samen uit van onze kernwaarden. 

Terugdringen effecten op het milieu

Fair Climate Fund

Als maatschappelijke organisatie wil IVM de verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen die haar organisatie heeft op het klimaat. Fair Climate Fund helpt ons daarmee door ons de kans te bieden de door ons veroorzaakte  CO2 uitstoot (deels) te compenseren. Door deelname aan kleinschalige klimaatprojecten in ontwikkelingslanden maken wij onze organisatie duurzaam, gaan wij klimaatverandering tegen en helpen wij de economische positie van arme gezinnen in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Andere initiatieven met betrekking tot effect op het milieu

  1. Medewerkers die gebruik maken van een bedrijfsauto worden gestimuleerd om een label A of B te kiezen. Het doel is om de emissie van het totale wagenpark voor eind 2013 met 10% te verminderen en voor eind 2014 nog eens met 10%.
  2. De afgelopen periode heeft IVM geïnvesteerd in de aankoop en het verbouwen van een drietal opleidingslocaties. Tijdens de verbouwing  zijn diverse energiebesparende maatregelen  genomen zoals het plaatsen van HR isolatieglas en verlichting middels sensoren.
  3. IVM wil het gebruik van papier reduceren door meer te digitaliseren.

Sponsorprojecten

Als vorm van sponsoring stelt IVM AED's beschikbaar als er een activiteit in de regio wordt georganiseerd. IVM stelt bij evenementen materialen en vrijwilligers beschikbaar. Er wordt deelgenomen aan locale activiteiten zoals een sponsorloop en 112-dag.

Stageplekken

IVM is een erkend leerbedrijf en biedt continu  stage- en afstudeerplaatsen aan MBO- en HBO-studenten.

Terug